1426.15 - Grundskeið í finskum, sjálvlestur (MA)


Skeiðsnummar
1426.15
Heiti
Grundskeið í finskum, sjálvlestur (MA)
ECTS
10
Fortreytir
Den studerende skal have bestået BA i færøsk eller have tilsvarende forudsætninger (jfr. studievejledningen).
Endamál
Målet med kurset er at give den studerende en forståelse af de grundlæggende ligheder og forskelle mellem finsk og de nordiske sprog samt teoretisk kendskab til sprogets grammatiske struktur og historie.
Innihald
Den studerende introduceres til det finske sprogs grammatik og struktur gennem forelæsninger, læse- og lytteøvelser og selvstændig læsning. Forelæsningerne og øvelserne giver den studerende et grundlæggende kendskab til sproget, mens den studerende gennem selvstændig læsning kan fordybe sine kundskaber i den grammatiske struktur.
Læru- og undirvísingarhættir
Kurset består af et intensivt undervisningsforløb på 15 timer ved en gæstelærer. Undervisningen består primært af forelæsninger, øvelser og gruppearbejde. Resten af kurset foregår som selvstudier, hvor den studerende selv fordyber sig i sproget.
Læruúrtøka
Studenten kan: • redegøre for det finske sprogs grundlæggende grammatik og struktur. • redegøre for og diskutere grundlæggende forskelle mellem finsk og de nordiske sprog på baggrund af studier i finsk og nordiske sprog. • læse og analysere simple tekster på finsk og redegøre for deres indhold og opbygning.
Próvtøkuháttur
Kurset afsluttes med en 20 minutters mundtlig præsentation på færøsk eller dansk samt finsk, hvor den studerende redegør for forskelle og ligheder mellem finsk og de nordiske sprog. Præsentationen understøttes af 3-5 siders synopsis.
Próvdøming
Uttanhýsis
Próvtalsstigi
7-talsstigin
Lestrarlisti
Kompendium på 800 sider efter lærerens anvisninger.
Ábyrgd
Jógvan í Lon Jacobsen